Het E-Fit Effect

Bij klassieke EMS apparaten voelen de signalen dikwijls aan als een elektrische kramp. Doordat E-Fit enerzijds met de I.S.T. technologie en anderzijds met unieke impulsen werkt, voelen de signalen zeer comfortabel aan als een rollende massage / contractie over de spieren. Dit zonder te moeten inboeten aan kwaliteit van de spiercontractie!

Ontdek meer over de EMS en IST technologie hieronder!

De E-Fit apparatuur gebruikt de EMS technologie.  EMS is een gevestigde en ontwikkelde techniek die gebruik maakt van elektrische impulsen en die teruggaat tot 1791. EMS staat voor “Electro Musculaire Stimulatie”. Bij E-FIT hebben we de EMS-technologie ingezet om een ​​5e generatie apparatuur te produceren.

Meer recent zijn er onderzoeken gepubliceerd in de European Journal of Applied Physiology om het gebruik ervan te onderbouwen in spiertraining. Het heeft momenteel brede therapeutische en cosmetische voordelen toegepast door

  • Artsen
  • Kinesisten
  • Topsporters
  • Personal trainers
  • Afslankstudio’s
  • Schoonheidsspecialisten

Hoe werkt elektrostimulatie?

Beweging is niets anders dan een spiercontractie die op gang komt door middel van een opdracht vanuit de hersenen. Die opdracht wordt vertaald in zwakke elektrische signalen.
Het centrale zenuwstelsel stuurt deze signalen door via de zenuwvezels tot aan uw spieren.

E-Fit maakt gebruik van dit natuurlijk principe. De E-Fit computer vervangt uw centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Via verschillende e-pads (elektrodenpads) worden de elektrische signalen verstuurd naar uw spieren. Een spiercontractie gegeven door een impuls van buitenaf, is veel intenser dan u dit zelf kan genereren.

18x efficiënter dan 1,5 u fitnessen!

Met de EMS training worden er nog meer spieren gericht & tegelijkertijd aangesproken. Bovendien bereikt het ook dieper gelegen spieren die anders nauwelijks geprikkeld worden bij een gewone training.
Bij een normale training van 90 minuten spreekt u slechts 30% van de spieren aan.
Bij een E-Fit training train je in slechts 20 minuten 90% van uw spieren. Bovendien worden ook de dieperliggende (en meest verwaarloosde & moeilijk te trainen) spieren getraind.

Zonder EMS stimulatie, zouden eerst de trage spiervezels geactiveerd worden en erna de snelle spiervezels. Met E-Fit bereik je beide type spiervezels even snel. Hierdoor zijn langere trainingstijden niet nodig.
Bent u vermoeid? Dan zal je ook zelf geen mooie contractie kunnen maken. E-Fit wordt nooit moe, dus krijg je ook dan mooie volledige spiercontracties.
De intensiteit van de verschillende spiergroepen worden apart geregeld waardoor uw probleemzones extra aangepakt kunnen worden.

Dus meer & doeltreffende resultaat in minder tijd!

Unieke EMS impulsen

E-Fit werkt op een veilige en natuurlijke manier d.m.v. de I.S.T. technologie.
Daarnaast kun je iedere impuls naar uw eigen wensen instellen (contractietijd, relaxatietijd, frequentie, diepte, …).

Doordat veiligheid & kwaliteit bij E-Fit voorop staat, is E-Fit als enigste EMS apparatuur toegestaan in Amerika!

I.S.T. technologie: ga voor veiligheid!

Bij klassieke EMS apparaten voelen de signalen dikwijls aan als een elektrische kramp. Doordat E-Fit enerzijds met de I.S.T. technologie en met unieke impulsen werkt, voelen de signalen zeer comfortabel aan als een rollende massage / contractie over de spieren. Dit zonder te moeten inboeten aan kwaliteit van de spiercontractie!

Dankzij de Impulse-Shift Technology (IST) geven de E-Fit apparatuur een lagere hitte- en impuls belasting in het lichaam. Dit maakt de E-Fit

  • Veiliger
  • Efficiënter
  • En veel aangenamer

Vergeleken met andere EMS apparatuur.

IST is ontwikkeld door E-Fit ingenieurs, en is een unieke methode dat de impulsen in tijd verschuift.

De essentie van de I.S.T. technologie is de spreiding van impulsen gegenereerd door de afzonderlijke kanalen, d.w.z., de stimulatie van het lichaam gebeurt slechts op één punt op een gegeven ogenblik. Doordat de zorgvuldige frequenties merkt de klant deze tijdverschuiving niet op en voelt hij alle zones tegelijk.

Voordelen van de impulse shift technologie

Het grootste voordeel is dat de kruis-impulsen tussen de kanalen kunnen worden geëlimineerd. Hierdoor werk je veilig met uw klanten. Dit zorgt er ook voor dat dit een zeer comfortabel gevoel heeft t.o.v. andere EMS apparatuur.

Een ander groot voordeel is dat de elektrische stroom die gestuurd wordt naar het menselijk lichaam - zelfs door alle 12 kanalen tegelijkertijd – gelijk is aan de kracht van slechts één kanaal.

M.a.w. de geleverde prestatie van het apparaat, zelfs wanneer deze worden uitgevoerd op topniveau, is max. 3,5 Watt (i.p.v. 42 Watt bij klassieke toestellen) rekening houdend met de impulspieken en de intervallen, is de werkelijke belasting slechts 0,06 Watt RMS, waardoor het uniek is onder andere apparaten op de markt.